Вступити до родини ATR

Вибори у США: Джо Байден отримав остаточну перемогу в ключових штатах

14 листопада 2020, 15:47
847

Кандидат від Демократичної партії на виборах президента США Джо Байден отримав остаточну перемогу ще у двох ключових штатах — Джорджії та Аризоні. Таким чином, він отримує 306 голосів вибірників, тоді як для перемоги потрібно лише 270.

ФОТО: CNN

ФОТО: CNN

Про це повідомляє CNN.

У Джорджії, де майже 30 років не голосували за демократів, Джо Байден обходить Дональда Трампа на понад 14 тисяч голосів при підрахунку 99% бюлетенів. Це означає, що перевага голосів за Байдена є більшою за голоси, які залишилось обробити у цьому штаті.

У традиційно республіканському штаті Арізона також склалася подібна ситуація — демократ Байден випереджає республіканця Трампа на майже 11 тисяч голосів.

Отже, перемога призводить до остаточного підсумку голосів виборників: 306 голосів — за Байдена і 232 голоси — за Трампа.

Як відомо, у США результати виборів визначають не за кількістю голосів, які віддали за кандидата виборці, а за результатами голосування колегії виборників. Традиційно усі голоси вони віддають за того кандидата, який виграв у штаті. Кожен виборник має один голос, а їхня кількість у кожному штаті розраховується за коефіцієнтом кількості населення в регіоні. Ця кількість коливається між 3 і 55 голосами. Таким чином перемогу на виборах здобуває той кандидат, який отримує більш як 50% голосів виборників — 270 і більше.

Нагадаємо, що 3 листопада у США відбулося офіційне голосування на виборах президента. Кандидат від Демократичної партії США Джо Байден переміг та стане 46-м президентом США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ