Вступити до родини ATR

Посібник з історії Криму та кримських татар вийшов кримськотатарською мовою

16 листопада 2020, 09:04
1065

Кримські історики Сергій Громенко, Гульнара Бекірова, Андрій Іванець, а також кримськотатарський письменник Бекір Аблаєв і керівник Українського незалежного центру політичних досліджень Юлія Тищенко створили книгу під назвою «Історія Криму і кримськотатарського народу. Навчальний посібник». Тепер роботу було видано ще й кримськотатарської мовою.

ФОТО: FB/Kurtseitova

ФОТО: FB/Kurtseitova

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила голова громадської організації «Кримська родина» Аніфе Куртсеітова.

«Наш посібник з історії Криму та кримських татар тепер і кримськотатарською мовою. Щасливі. Дякую всій нашій чудовій команді, окрема подяка прекрасним авторам», — написала вона.

Окрему подяку за підтримку Аніфе Куртсеітова висловила Українському культурному фонду.

Переклад посібника з української мови на кримськотатарську здійснила перекладачка, вчителька кримськотатарської мови у ГО «Кримська родина» Мамурє Чабанова.

{gallery_1}

Нагадаємо, 23 жовтня в рамках освітнього курсу «Кримські татари: Історія. Культура. Мистецтво» роботу «Історія Криму та кримськотатарського народу. Навчальний посібник» було видано українською мовою. Як уточнюється, навчальний посібник адаптовано для дітей шкільного віку, але він може стати в пригоді й вчителям, студентам, а також — усім, хто цікавиться історією Криму.

Як повідомляв ATR.ua, 25 серпня організація «Qırım ailesi» («Кримська родина») презентувала освітній курс «Кримські татари: Історія. Культура. Мистецтво», спрямований на збереження культурно-історичної спадщини кримських татар.

Як відомо, громадська організація «Qırım ailesi» виникла у 2014 році з метою збереження національної і культурної спадщини кримських татар, які почали масово виїжджати на материкову Україну у зв'язку з окупацією Криму Росією.  На базі організації був створений кримськотатарський культурно-освітній центр, в якому навчаються діти кримських переселенців і який реалізує освітні ініціативи з кримськотатарської мови і літератури, хореографії, вокалу, вишивки і історії кримських татар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ