Вступити до родини ATR

На адмінмежі з окупованим Кримом з'явиться сервісний центр

16 листопада 2020, 07:31
689

Україна планує відкрити сучасний сервісний центр на КПВВ «Чонгар». Протягом 2021 року такі центри з'являться на усіх КПВВ між материковою Україною та окупованими Кримом і Донбасом. У такий спосіб уряд планує «вийти» на кордон з Росією ще до деокупації цих територій.

Про це під час відеозвернення президента України Володимира Зеленського повідомив віцепрем'єр з реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков.

«Це новий наш стандарт, де тепер усі соціально-адміністративні послуги, будь-які адміністративні сервіси — пенсії, соціальні виплати, поштові послуги тощо. Все дається для громадян просто там на місці», — розповів віцепрем'єр.

Наразі на черзі відкриття аналогічного сервісного центру в Новотроїцькому Донецької області. Урядовець анонсує, що той розпочне свою роботу вже протягом найближчого місяця.

«Та ми не забуваємо про Крим. Цього року ми модернізуємо КПВВ на Чонгарі. Там буде так само сервісна зона на адмінмежі з Кримом», — підкреслив Олексій Резніков.

Він пообіцяв, що такі сервісні центри з'являться на усіх пунктах в'їзду-виїзду, що сполучають вільну територію України з нині окупованими регіонами Криму та Донбасу.

«Я вже казав, що моя мета — це вихід на кордон з Росією ще до деокупації тих територій. Вихід цей ми зробимо через доступ до сервісів, достукавшись до людей через їхні серця, мізки й душі», — заявив віцепрем'єр з реінтеграції окупованих регіонів.

Він підкреслив, що тривале дотримання тиші на Донбасі є успіхом, але кінцева мета — це повернення Донеччини, Луганщини й Криму та розвиток цих регіонів.

Нагадаємо, у 2020 році схожий сервісний центр вже з'явився на Донбасі — на КПВВ «Щастя». Повідомляється, що там можна буде отримати всі види держпослуг. При цьому, користуватися центром зможуть жителі як тимчасово окупованих територій, так і підконтрольної частини України.

Як повідомляв ATR.ua, згідно рішення Кабінету міністрів України, починаючи з 00:00 29 серпня припинило дію Розпорядження №979 «Про тимчасове припинення роботи контрольних пунктів в’їзду на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим і м. Севастополя та виїзду з неї, спрямоване на запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» від 8 серпня 2020 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ