Вступити до родини ATR

Алуштинська «справа про тероризм»: суд залишив політв’язнів під вартою до 21 січня

16 листопада 2020, 08:50
1055

13 листопада в Апеляційному військовому суді міського округу Власіха Московської області було розглянуто скарги адвокатів на постанову Південного окружного військового суду про продовження арешту Руслану Нагаєву, Ленуру Халілову, Руслану Месутову та Ельдару Кантимірову. Суд не задовольнив скарги і залишив політв’язнів під вартою до 21 січня 2021 року.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Про це повідомив адвокат Айдер Азаматов, передають активісти «Кримської солідарності».

«Засідання почалося з того, що наші підзахисні заявили чергове клопотання про надання перекладача з російської на кримськотатарську мову для реалізації їх права в російському і міжнародному законодавстві. Суд пішов до нарадчої кімнати і виніс рішення про відмову в перекладачі», — прокоментував адвокат.

На думку суду, кримські татари достатньо володіють російською мовою для того, щоб виступати у суді без перекладача, а у військових судах мовою судочинства є російська. Захист з даним рішенням не погодився і заявив відвід головуючому судді.

«Відведення розглянули і винесли очікуване рішення. Нам відмовили в задоволенні відводу, суд перейшов до стадії заключного слова. Рішення щодо апеляційної скарги на продовження запобіжного заходу залишилося в силі», — розповів адвокат.

Як повідомляв ATR.ua, 21 жовтня Південний окружний військовий суд Росії заслухав результати експертизи аудіофайлів, на яких були записані розмови фігурантів «справи про тероризм» (алуштинська група). За словами прокурора, експертиза не виявила ознак розпалювання міжнаціональної ворожнечі та закликів до насильства.

Як відомо, російські силовики затримали Руслана Нагаева, Ельдара Кантимірова, Руслана Месутова та Ленура Халілова в червні 2019 року. Їх звинувачують у «причетності до діяльності терористичної організації».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ