Вступити до родини ATR

Президентські вибори у Молдові: Мая Санду перемагає проросійського Ігора Додона

16 листопада 2020, 10:46
855

Центральна виборча комісія Молдови оприлюднила попередні результати другого туру президентських виборів, які відбулися 15 листопада. Переможцем виборів стала екс-прем’єр-міністр Молдови Мая Санду.

Про це повідомляє «Reuters».

За даними екзит-полів, підраховано 99,95% бюлетенів. 48-літня Мая Санду отримала 57,74% виборців, а 45-літній Ігор Додон — 42,26%.

Таким чином, опозиціонерка Мая Санду перемагає проросійського главу держави Ігоря Додона у другому турі виборів президента Молдови.

Більшість непорахованих голосів — це бюлетені з діаспори, де найбільше підтримують Санду.

Як відомо, у Молдові 15 листопада 2020 року відбувся другий тур президентських виборів. У ньому взяли участь орієнтована на євроінтеграцію очільниця партії «Дія і солідарність» Мая Санду та підтриманий Партією соціалістів проросійський чинний глава держави Ігор Додон.

На попередніх виборах у 2016 році, до другого туру також пройшли Мая Санду та Ігор Додон, тоді перемогу здобув лідер Партії соціалістів. У 2019 році Санду стала прем'єр-міністром, на цій посаді Мая одразу заявила, що пріоритетом її уряду буде налагодження відносин з Євросоюзом. У листопаді того ж року парламент оголосив її уряду недовіру за ініціативи соціалістичної партії, таким чином проєвропейські сили опинились в опозиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ