Вступити до родини ATR

Верховна Рада хоче скасувати «карантин вихідного дня»

16 листопада 2020, 13:01
764

16 листопада у Верховній Раді зареєстрували постанову щодо скасування «карантину вихідного дня».

Про це на Погоджувальній раді заявила виконуюча обов'язки голови Верховної Ради, віцеспікер Олена Кондратюк, пише «РБК-Україна».

«Кабінет міністрів вдався до так званих неоднозначних рішень, які ставлять багатьох громадян у безвихідне становище. Саме тому була сьогодні зареєстрована теж під моїм керівництвом спеціальна постанова №4381 про рекомендацію скасувати карантин вихідного дня уряду», — повідомила Кондратюк.

Авторами документу є народні депутати Олена Кондратюк, Давид Арахамія, Ярослав Железняк, Олександр Корнієнко, Юрій Бойко, Ірина Геращенко.

Як відомо, в Україні діє «карантин вихідного дня». Таким чином, з 00:00 суботи до 00:00 понеділка дозволено працювати лише: аптекам, ветеринарним аптекам, продуктовим магазинам, АЗС, СТО, фінансовим закладам, пошті, лікарням.

У кількох містах пройшли протести щодо цих обмежень. В свою чергу, премʼєр-міністр України Денис Шмигаль пообіцяв виплату компенсацій частини зарплат робітників у зв'язку з простоєм, програму з часткового безробіття та виплати на дітей для родин підприємців.

Станом на 16 листопада в Україні зафіксовано 545 689 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 9697 летальних, 244 197 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 9832 нових випадки.

Нагадаємо, що через несприятливу епідеміологічну ситуацію Кабінет Міністрів ухвалив рішення про посилення карантинних обмежень в Україні. Уряд скасував поділ країни на зони та повернув загальнонаціональний карантин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ