Вступити до родини ATR

Росія відмовила консулу у візиті до політв’язня Дениса Кашука

17 листопада 2020, 20:02
474

Адміністрація московського СІЗО «Лефортово» відмовила українському консулу у візиті до політв’язня Дениса Кашука через те, що вважає його громадянином Росії.

Про це правозахисному центру «Zmina» повідомила мати політвʼязня Катерина Кашук.

«Таку відповідь з «Лефортова» надіслали три тижні тому. Я б дуже хотіла, щоб український консул домігся зустрічі з Денисом», — сказала мати Кашука.

Окрім того, Катерина Кашук закликала українських посадовців надіслати новорічні листівки в місця несвободи, де Росія незаконно утримує бранців Кремля. За її словами, це змінює ставлення у в’язниці до політв’язнів і дає їм додатковий захист.

Нагадаємо, окупаційний «Армянський міський суд» засудив Дениса Кашука до трьох років та восьми місяців колонії загального режиму за буцімто виготовлення та зберігання вибухових речовин. Політв’язень відмовився від двох адвокатів, яких найняла його родина. Пізніше він заявив, що зізнався у злочинах, щоб якнайшвидше завершився тиск, і не чіпали його родини, адже Кашука шантажували дружиною та його трирічним сином.

У вересні 2020 року адвокат Ільнур Шарапов заявив, що Дениса Кашука перевезли в московське СІЗО «Лефортово».

Прокуратура Автономної Республіки Крим відкрила кримінальне провадження за статтею про незаконне позбавлення волі українця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ