Вступити до родини ATR

Окупанти відреагували на арешт Україною ще 44 російських літаків через польоти до Криму

18 листопада 2020, 07:57
742

Ще на 44 літаки російських авіакомпаній, які попри заборону України літали до окупованого Криму, накладено арешт. Загалом від березня 2014 року під арештом перебуває понад 100 повітряних суден РФ.

Про це повідомляє прокуратура АР Крим та міста Севастополя.

«За процесуального керівництва прокуратури АР Крим та м. Севастополя, ГУ СБУ в АР Крим (з дислокацією в м. Херсон) розслідує кримінальні провадження за фактами порушення службовими особами іноземних авіакомпаній правил міжнародних польотів і порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію та виїзду з неї (ч.2 ст.332–1, ст.334 та ч.1 ст.111 КК України)», — повідомили у прокуратурі.

Окупаційний «голова» Криму Сергій Аксьонов відреагував на рішення про арешт російських літаків через незаконні польоти на півострів.

За його словами, воно «не матиме жодного впливу» на здійснення польотів з Росії до Криму.

«Чергова дрібна капость, жест безсилої люті. Ніякого впливу на польоти наших авіакомпаній на півострів це не матиме. Нагадаю, що раніше Україна вже заарештовувала російські літаки, але вони як літали, так і літають. І будуть літати завжди», — написав Аксьонов на своїй сторінці у Facebook.

За інформацією правоохоронців, наразі встановлено та накладено арешти загалом на 109 літаків російських авіакомпаній, що здійснюють регулярні пасажирські авіаперевезення до окупованого півострова, порушуючи міжнародні правила польотів та законодавство України.

Нагадаємо, що з березня 2014 року Україна закрила повітряний простір над окупованим півостровом Крим у зв’язку з неможливістю здійснювати нагляд за безпекою польотів при організації повітряного руху, а також гарантування безпеки польотів. Також офіційно припинено функціонування всіх аеропортів окупованої території півострова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ