Вступити до родини ATR

Еміне Джеппар запросила країни-члени ЄС до участі у саміті Кримської платформи

18 листопада 2020, 13:29
816

17 листопада перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джеппар під час зустрічі, організованої Представництвом ЄС в Україні, запросила держави-члени ЄС взяти участь в установчому саміті Кримської платформи, проведення якого заплановане на перше півріччя 2021 року.

Про це повідомляє пресслужба МЗС України.

«На продовження обговорення питання Кримської платформи у різних форматах у Брюсселі, перша заступниця міністра представила партнерам деталі цієї концепції та запросила їх держави приєднатись до її діяльності. Вона також запросила держави-члени ЄС взяти участь в установчому саміті Кримської платформи, проведення якого заплановане на перше півріччя 2021 року», — йдеться у повідомленні.

Окрім того, перша заступниця міністра поінформувала партнерів про актуальну ситуацію в тимчасово окупованому Росією Криму. Вона відзначила, що найбільш гострими проблемами є, зокрема, порушення прав людини, норм міжнародного гуманітарного права, свободи слова та релігійних свобод, расова дискримінація, мілітаризація, загрози свободі судноплавства в Чорному та Азовському морях, а також безпекові виклики більш широкому регіону Середземномор’я і Близького Сходу.

Еміне Джеппар подякувала країнам ЄС за послідовну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, зокрема, запровадження антиросійських санкцій і закликала до їх посилення у відповідь на проведення Росією «місцевих виборів» в тимчасово окупованому Криму та масові порушення прав людини на півострові.

Як повідомляв ATR.ua, 5 листопада, на брифінгу міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що перший саміт Кримської платформи відбудеться у травні 2021 року у Києві.

Нагадаємо, на початку червня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба оголосив, що Україна має намір створити міжнародну платформу для обговорення з партнерами деокупації Криму. За словами Еміне Джеппар, створення платформи має на меті «задати багаторівневу рамку, яка триматиме тему Криму на різних рівнях».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ