Вступити до родини ATR

Google Карти показуватимуть хворих на коронавірус і завантаженість транспорту

19 листопада 2020, 11:05
826

Компанія Google анонсувала оновлення для карт, які допоможуть боротися з коронавірусом. Так, у картах з'явиться можливість відстежити кількість хворих, завантаженість транспорту, слідкувати за доставкою замовлень та отримувати швидкі посилання на ресурси з інформацією про COVID-19.

Про це повідомляють у блозі компанії.

У Google відзначають, що з початку пандемії вони додали близько 250 нових функцій в Google Карти, щоб допомогти користувачам адаптуватися до нових умов. Серед останніх нововведень — оновлений шар COVID, який буде відображати більше інформації, пов'язаної з коронавірусом: кількість хворих в окремих районах і посилання з інформацією від місцевої влади.

«Це особливо зручно, якщо ви їдете за місто і вам потрібно швидше ознайомитися з місцевими рекомендаціями, тестовими сайтами та обмеженнями в іншому місті», — зазначають у блозі.

Ще одна корисна функція дозволить дізнатися інформацію про завантаженість транспорту в реальному часі.

«На Android та iOS у всьому світі ви почнете бачити, наскільки переповнений ваш автобус, поїзд чи лінія метро зараз, базуючись на відгуках користувачів Карт Google по всьому світу в режимі реального часу», — пишуть у Google.

Окрім того, після замовлення їжі онлайн у картах можна буде відстежити їхній статус на самовивіз та доставку. Також користувачі бачитимуть орієнтовний час очікування та вартість доставлення. Спочатку ця можливість з’явиться в США, Канаді, Німеччині, Австралії, Бразилії та Індії, а згодом і в інших країнах.

Як повідомляв ATR.ua, за 18 листопада в Україні підтвердили рекордні 13 357 випадків коронавірусної інфекції, 257 хворих померли.

Нагадаємо, що раніше через несприятливу епідеміологічну ситуацію Кабінет Міністрів ухвалив рішення про посилення карантинних обмежень в Україні. Уряд скасував поділ країни на зони та повернув загальнонаціональний карантин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ