Вступити до родини ATR

Деокупація Криму та Донбасу розглядається у комплексі — Мінреінтеграції

20 листопада 2020, 12:57
1028

Питання повернення тимчасово окупованих територій півострова Крим та частин Донецької і Луганської областей розглядається виключно як єдине ціле.

Про це заявив заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ігор Яременко.

«Логіка необхідності об’єднання кейсів Донбасу та Криму була покладена в основу переформатування структури нашого Міністерства. Ми відійшли від регіональних директоратів, або департаментів, як це було раніше, коли існували окремі напрямки щодо Криму і окремо щодо Донецька з Луганськом. Тепер коли ми говоримо про окуповані території, ми розглядаємо комплексно Крим і Донбас. Саме об’єднання цих двох кейсів дає нам у майбутньому перевагу у напрямку деокупації цих територій», — сказав заступник міністра.

Ігор Яременко наголосив, що питання повернення тимчасово окупованих територій як Криму, так і Донбасу перебувають на порядку денному.

За його словами, реінтеграція Донбасу потребуватиме великих зусиль та концентрації ресурсів. Росія це використовуватиме, аби відвернути увагу від питання Криму задля легітимізації окупації українського півострова.

Нагадаємо, що військове вторгнення Росії до Криму почалося в лютому 2014 року. Озброєними людьми у камуфляжній формі були захоплені парламент і уряд Криму, держустанови, військові бази і аеропорт. 16 березня в Криму провели «референдум про приєднання Криму до Росії». Його Москва намагалася використати для виправдання анексії півострова, що належить Україні. Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року. Щорічно 26 лютого в Україні відзначається День кримського спротиву російській окупації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ