Вступити до родини ATR

Лідери G20 схвалили заморозку боргів бідних країн через пандемію

23 листопада 2020, 11:48
768

Лідери країн «Великої двадцятки» (G20) ухвалили продовження заморозки боргових виплат найбіднішими країнами до середини 2021 року у зв'язку з пандемією COVID-19.

Про це повідомляє Reuters.

Під час дводенного онлайн-саміту під головуванням Саудівської Аравії, лідери країн «Великої двадцятки» говорили про пандемію та перспективи нерівномірного та невизначеного економічного відновлення.

У спільній заяві лідери країн G20 закликали приватних кредиторів взяти участь в ініціативі, що стосується заморозки боргів найбідніших країн.

Генсек ООН закликав продовжити заморозку до кінця 2021 року, однак у комюніке зазначено, що можливість продовження дії програми ще на 6 місяців розглянуть на весняних зустрічах МВФ та Всесвітнього банку.

Окрім того, лідери G20 пообіцяли не шкодувати зусиль для забезпечення доступної та справедливої поставки ліків, тестів і вакцин проти COVID-19 абсолютно всім людям, у відповідь на побоювання з приводу того, що пандемія може посилити розбіжності між багатими і бідними в світі.

Як відомо, ініціатива G20 щодо полегшення боргового тягаря, запущена навесні, незабаром після початку пандемії. Завдяки їй 46 країн відклали виплати з обслуговування боргу в 2020 році на суму $ 5,7 млрд, таким чином звільнив кошти для боротьби з пандемією і зміцнення своєї економіки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ