Вступити до родини ATR

СБУ блокувала незаконні поставки продукції до окупованого Криму

23 листопада 2020, 13:53
777

Служба безпеки України задокументувала протиправну схему поставок продукції менеджментом одного з провідних українських виробників кераміки до окупованого півострова.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

«Оперативники спецслужби встановили, що за незаконним механізмом товари відповідно до зовнішньоекономічних контрактів постачали на адресу підконтрольної українському виробнику дочірньої компанії в РФ. Потім через налагоджену систему логістичних перевезень продукцію ввозили до тимчасово окупованого Криму. На півострові ділки реалізовували товар через суб’єкти господарювання, незаконно створені відповідно до російського окупаційного законодавства», — йдеться у повідомленні.

За інформацією СБУ, під час обшуків в офісних приміщеннях та на виробничих майданчиках компанії у Києві та Харкові правоохоронці виявили документацію та електронні носії інформації, які підтверджують ведення бізнесу на тимчасово окупованій території.

Операція проводилася під процесуальним керівництвом прокуратури Автономної Республіки Крим. Наразі слідчі дії ще тривають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ