Вступити до родини ATR

Діти з окупованих територій зможуть безкоштовно навчатися на підготовчих курсах ЗВО України

23 листопада 2020, 14:26
730

Міністерство освіти і науки видало наказ про створення робочої групи, яка організовуватиме спеціальні підготовчі курси на базі українських закладів вищої освіти для дітей, які проживають на тимчасово окупованих територіях та на лінії̈ зіткнення.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти.

«Наказом Міністерства освіти і науки України від 04.11.2020 №1369 утворено робочу групу, яка займається питанням безоплатного навчання осіб із непідконтрольних територій зі стипендіальним забезпеченням на спеціальних підготовчих курсах на базі українських закладів вищої освіти з наступним вступом на навчання, розробленням програми таких курсів», — йдеться у повідомленні.

Організовувати курси будуть в рамках реалізації̈ заходів підтримки жителів тимчасово окупованих територій з питань спрощеної̈ процедури вступу до університетів. Фінансування програми відбуватиметься за рахунок державних і міжнародних коштів.
Нагадаємо, що абітурієнти з тимчасово окупованих Росією територій Донбасу і Криму можуть вступити в українські заклади вищої освіти за спрощеною процедурою без складання зовнішнього незалежного оцінювання. Зокрема, випускники можуть вступати за спрощеною процедурою до майже 200 університетів, на базі яких діють освітні центри «Крим-Україна» та «Донбас-Україна». Перелік можна подивитися на сайті Міністерства освіти і науки України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ