Вступити до родини ATR

Ще більше країн приєдналося до санкцій ЄС проти Росії

24 листопада 2020, 08:29
718

До обмежувальних заходів Європейського Союзу проти Росії щодо дій, які підривають територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України, приєдналися ще чотири країни — Чорногорія, Албанія, Норвегія і Ліхтенштейн.

Про це повідомляється у заяві Верховного представника ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки Жозепа Борреля.

«Країни-кандидатки Чорногорія та Албанія, Ліхтенштейн та Норвегія, що належать до Європейської асоціації вільної торгівлі та Європейської економічної зони, приєдналися до цього Рішення Ради ЄС. Вони забезпечать відповідність своїх державних політик цьому Рішенню Ради. Європейський Союз бере до відома такі зобов’язання та вітає їх», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, напередодні президент РФ Володимир Путін продовжив економічні санкції, введені у відповідь на аналогічні заходи з боку України і західних країн через окупацію Криму. Відповідний указ опублікований на порталі правової інформації Росії.

Як повідомляв ATR.ua, раніше комітет у закордонних справах Європейського парламенту схвалив доповідь ЄП по Україні, у якій йдеться, зокрема, про наміри щодо збереження санкцій проти Росії і заклики до початку переговорів по деокупації Криму.

Як відомо, 5 листопада на брифінгу міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що перший саміт Кримської платформи відбудеться у травні 2021 року у Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ