Вступити до родини ATR

В Україні від коронавірусу помер гендиректор КБ «Південне» Олександр Дегтярев

24 листопада 2020, 13:08
674

24 листопада від ускладнень, викликаних Covid-19, помер генеральний директор конструкторського бюро «Південне» Олександр Дегтярев.

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

«Сьогодні зловісний ковід забрав ще одного українця — Олександра Дегтярева, генерального директора КБ «Південне». Він був з тих, чиє життя зберігало для нас велику мрію. Про Україну, яка може. Яка хоче й буде серед перших. На жаль, ми особливо гостро це розуміємо, коли втрачаємо саме тих, хто вмів ламати стереотипи та розширювати горизонти», — зазначили в Офісі.

У Зеленського додали, що Дегтярев був одним з найбільш досвідчених фахівців аерокосмічної галузі в Україні.

«Він розумів на сто відсотків, як важливо інтегрувати Україну до глобальної роботи з розширення можливостей людства в космосі», — підкреслили у пресслужбі.

В Офісі президента наголосили, що Україна обовʼязково відновить свій космічний потенціал, бо це «обовʼязок перед тими, хто бачив і боровся за технологічну й сучасну Україну».

Нагадаємо, Олександр Дегтярев пройшов шлях від інженера до генерального конструктора у КБ «Південне».  Зробив значний практичний внесок у розроблення й модернізацію ракетних комплексів з ракетами сімейства SS-17, SS-18 і SS-24 (за класифікацією НАТО), а також проєктів з модернізації та комерційного використання космічних ракетних комплексів сімейства «Зеніт», «Днепр», ряду космічних апаратів і супутникових систем. Зробив істотний внесок у створення відомих ракетно-космічних комплексів у міжнародній кооперації — «Морський старт», «Наземний старт», «Днепр». У 2018 році Дегтярев очолив державне підприємство КБ «Південне», що під його керуванням активно долучилося до міжнародних проєктів «Циклон-4», «Антарес» («Таурус-II»), «Вега». 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ