Вступити до родини ATR

У США розпочали процес передачі влади Байдену

24 листопада 2020, 14:22
762

23 листопада чинний президент США Дональд Трамп дав розпорядження голові Управління з загальних питань адміністрації США Емілі Мерфі щодо передачі влади Джо Байдену.

Про це Дональд Трамп повідомив у своєму Twitter, пише Reuters.

Зазначається, що після кількох тижнів заперечення результатів, чинний президент США Дональд Трамп дозволив чиновникам Адміністрації загальних служб почати процес передачі влади.

«В інтересах нашої країни, я рекомендую Емілі та її команді зробити все, що необхідно з початковими протоколами, і я сказав моїй команді здійснити те саме», — заявив Трамп.

Не дивлячись на це, чинний президент наголосив, що надалі боротиметься в судах за те, щоби переглянути результати голосувань.

З 30 листопада Джо Байден отримає доступ до всіх ресурсів, в яких раніше йому відмовляли через юридичні проблеми із визначенням переможця виборів.

Окрім цього, Міністерство оборони США заявило, що готове відповідно до угоди між Білим домом та командою Джо Байдена, а також законом про президентський перехідний період почати співпрацю з передачі влади.

Нагадаємо, що 3 листопада у США відбулося офіційне голосування на виборах президента. Кандидат від Демократичної партії США Джо Байден переміг та стане 46-м президентом США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ