Вступити до родини ATR

Окупанти блокують понад 1,6 тис. інтернет-ресурсів у Криму

25 листопада 2020, 09:24
651

В окупованому Криму заблоковані більше 1600 інтернет-ресурсів, що на думку окупантів нібито «містять інформацію екстремістського характеру», а також спрямовані на те, щоб «отримати несанкціонований доступ до охоронюваних ресурсів» на території півострову.

Про це заявив секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев, повідомляє російське інформаційне агентство «ТАСС».

«Cпецслужби іноземних держав, в першу чергу США і України, ведуть постійну роботу, спрямовану на визначення наявності вразливостей інформаційної інфраструктури на території Кримського півострова, що дозволяють отримати несанкціонований доступ до охоронюваних ресурсів і здійснювати на неї негативний вплив», — сказав він.

Окрім того, Патрушев зазначив, що у Криму «заблоковані більше 1,6 тис. інтернет-ресурсів, що містять інформацію екстремістського характеру».

Він також підкреслив важливість реалізації заходів проти поширення в інтернеті «помилкової і деструктивної інформації».

«Необхідно забезпечити активне використання інформаційних технологій в інтересах збереження культурних, історичних та духовно-моральних цінностей народів Росії. Розширити в Криму мережу вітчизняного телерадіомовлення», — наголосив окупант.

Як повідомляв ATR.ua, згідно з результатами моніторингу Кримської правозахисної групи, станом на кінець вересня окупаційні провайдери блокували роботу мінімум 30 українських сайтів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ