Вступити до родини ATR

«Справа про недонесення»: «суд» відхилив клопотання захисту

26 листопада 2020, 09:23
1378

25 листопада у «Судакському районному суді» відбулося попереднє судове засідання у кримінальній «справі» щодо співробітника МНС Айдера Аблякімова, який звинувачується за статтею 205.6 КК РФ «Неповідомлення про злочин». Наразі «суд» відхилив усі клопотання захисту.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Про це повідомила адвокат Сафіє Шабанова.

«Стороною захисту було заявлено чотири клопотання: два клопотання було про припинення кримінальної справи у зв'язку із закінченням терміну давності і у зв'язку з відсутністю складу злочину. Було заявлено клопотання про виключення доказів і визнання їх неприпустимими. А також про виклик до суду свідка, який би підтвердив наші доводи про те, що мій підзахисний 31 серпня 2020 року незаконно утримувався в будівлі ФСБ протягом всього дня без допуску до нього захисника. Суд сьогодні відмовив у задоволенні всіх клопотань. Одні, на його думку, не підлягають задоволенню, інші — заявлені передчасно», — прокоментувала адвокат.

Нагадаємо, 31 серпня 2020 роки після ранкових обшуків в будинках кримських татар було затримано чотирьох осіб: кореспондента і стримера «Кримської солідарності» Айдера Кадирова з Нижньогірського району, релігійного діяча Рідвана Умерова, співробітника МНС Айдера Аблякімова з Судака та будівельника Енвера Топчи з Совєтського району Криму. Силовики доставили їх в «УФСБ Криму» в Сімферополі і відпустили пізно ввечері, кілька годин не допускаючи до них адвокатів. Пізніше стало відомо, що «слідчий» ФСБ Криму Валерій Шерстюк порушив проти них кримінальні «справи».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ