Вступити до родини ATR

У хворого політв’язня Абдуллаєва підтвердили коронавірус в ШІЗО

26 листопада 2020, 10:15
1136

У політв’язня, фігуранта сімферопольської групи «справи про тероризм» Теймура Абдуллаєва, якого у листопаді запроторили на 10 діб до штрафного ізолятору в російській колонії, тест підтвердив коронавірус.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє матір політв’язня Діляра Абдуллаєва.

«Тест на COVID-19 підтвердився. Я в замішанні. Моторошно уявити з такою смертельною хворобою в ШІЗО. Це злочин. Хворих на коронавірус замість надання термінової невідкладної медичної допомоги з усіма симптомами цієї страшної хвороби висилають в ШІЗО на 10 діб, де відсутні елементарні людські умови, як собака викинутий вмирати», — наголосила жінка.

Мати політв’язня сподівається, що 27 листопада, після закінчення визначеного терміну перебування Теймура Абдуллаєва у штрафному ізоляторі, йому нададуть необхідну допомогу.

«Є одна надія, що після підтвердження тесту мого сина може переведуть до медсанчастини або хоча б назад в сус, де він зможе отримати нормальне лікування і приймати необхідну кількість рідини», — пише вона.

Як повідомляв ATR.ua, мати фігуранта «справи про тероризм» (сімферопольська група) Теймура Абдуллаєва закликала омбудсменів, міжнародні та правозахисні організації відреагувати на ситуацію, яка склалася з її сином. Напередодні у нього піднялася температура, однак замість надання медичної допомоги його відправили до штрафного ізолятору.

Як відомо, у жовтні 2016 року силовики в окупованому Криму відразу у декількох районах провели обшуки у будинках кримських татар. Тоді ФСБ затримала Рустема Ісмаїлова, Еміля Джемаденова, Айдера Салєдінова, братів Узеїра і Теймура Абдуллаєвих. Їм закидають «участь в терористичній організації». Кримських татар заарештували та згодом етапували до Росії.

У червні 2019 року суд в РФ виніс вирок фігурантам цієї «справи». А у грудні того ж року Верховний суд у Москві скоротив усім шістьом терміни ув'язнення на пів року. Так, Теймур Абдуллаєв був засуджений до 16 років і 6 місяців, Узеїр Абдуллаєв — 12 років і 6 місяців, Рустем Ісмаїлов — 13 років і 6 місяців, Еміль Джемаденов — 11 років і 6 місяців, Айдер Салєдінов — 11 років і 6 місяців ув’язнення у виправній колонії суворого режиму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ