Вступити до родини ATR

Апеляційний суд залишив політв’язня Шабана Умерова під вартою до 15 грудня

27 листопада 2020, 08:11
681

26 листопада у Третьому Апеляційному суді міста Сочі відбувся розгляд апеляційної скарги на продовження терміну утримання під вартою Шабана Умерова. Суд відхилив скаргу захисту, залишивши кримського татарина у слідчому ізоляторі до 15 грудня 2020 року.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Про це повідомив адвокат Назім Шейхмамбетов, передають активісти «Кримської солідарності».

«Сьогодні суд залишив в силі це рішення. Нічого не змінюється, на жаль», — прокоментував захисник.

Шабан Умеров передав слова подяки народу, зокрема, ветеранам кримськотатарського руху.

«Я сказав йому, що його прийшли підтримати люди. Він дуже надихнувся. Це дає сили для того щоб не зламатися, продовжувати боротися і доводити абсурдність навішених ярликів. Шабан Умеров передав всім пораду — не залишати цю мирну боротьбу. Вони, зі свого боку, роблять все можливе», — передав слова свого підзахисного адвокат Шейхмамбетов.

За словами адвоката, кримський політв'язень також подякував громадськості за підтримку його сім'ї. Шабан Умеров вважає це свідченням незгоди народу зі звинуваченнями в «тероризмі», що закидають йому  та іншим кримським татарам.

«Сьогодні сім'я не залишилася один на один з цією проблемою. Це свідчить про те, що звинувачення в «тероризмі» не знаходить свого підтвердження. Людям, які проживають в Криму і проживали до 2014 року абсолютно це зрозуміло», — повідомив захисник зі слів Шабана Умерова.

Нагадаємо, 16 жовтня окупаційний «Київський районний суд» Сімферополя обмежив термін розгляду матеріалів «справи про так званий тероризм» фігурантам другої сімферопольської групи Шабану Умерову, Ремзі Бекірову та Фарходу Базарову.

Як повідомляв ATR.ua, внаслідок облави ФСБ на кримських татар у Криму 27 березня 2019 року були затримані 20 осіб за підозрою у «причетності до діяльності терористичної організації». 28 березня стало відомо про затримання у Ростові-на-Дону ще трьох кримських татар, в чиїх будинках на півострові окупанти напередодні провели обшуки. Пізніше «Київський райсуд» Сімферополя заарештував усіх 23 кримських татар. Згодом деяких фігурантів «справи» незаконно етапували до Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ