Вступити до родини ATR

Інваліда Сізікова залишили під домашнім арештом до 2 березня

27 листопада 2020, 08:31
1006

26 листопада у «Київському районному суді» Сімферополя відбулося судове засідання по продовженню запобіжного заходу фігуранту «справи про тероризм», інваліду першої групи по зору Олександру Сізікову. «Суд» задовольнив клопотання «слідчого» і залишив кримського мусульманина під домашнім арештом до 2 березня 2021 року.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Про це повідомила адвокат Сафіє Шабанова, передають активісти «Кримської солідарності».

«Ми заперечували проти цього запобіжного заходу. Але «суд», звичайно, був на боці обвинувачення», — прокоментувала Шабанова.

За словами захисниці, «судові» пристави спробували скласти на Сізікова адміністративний протокол за періодичне зняття медичної маски. При цьому протягом усього слухання «суддя» перебувала без цього засобу захисту.

«Вже після «судового» засідання щодо мого підзахисного Сізікова намагалися скласти протокол адміністративного правопорушення. Сізіков зажадав безкоштовного адвоката, зажадав законного представника, зажадав, щоб весь протокол вівся за правилами. У підсумку, протоколу не склали. Нас протримали близько години і відпустили», — розповіла про інцидент захисниця.

Як повідомляв ATR.ua, фігурант «справи про тероризм», інвалід першої групи по зору Олександр Сізіков пройшов примусову судово-психіатричну експертизу в психіатричній лікарні Севастополя.

Нагадаємо, у липні 2020 року окупанти у Криму влаштували чергову облаву на кримських татар. Силовики провели обшуки за сімома адресами у будинках кримських татар та етнічних росіян-мусульман у Красногвардійському, Сімферопольському, Бахчисарайському районах та у місті Алушта. Тоді затримали: Еміля Зіядінова, Ісмета Ібрагімова, Аліма Суф'янова, Сейрана Хайретдінова, Олександра Сізікова та Вадима Бектемірова. Усім затриманим окупанти закидають «організацію діяльності терористичної організації і участь у діяльності такої організації». Згодом окупаційний «суд» у Криму відправив Олександра Сізікова під домашній арешт, решту затриманих запроторили до СІЗО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ