Вступити до родини ATR

У МОЗ обіцяють попередити про локдаун за 7-10 днів

27 листопада 2020, 14:37
802

Міністр охорони здоровʼя України Максим Степанов заявив, що попередить про введення локдауну в країні заздалегідь.

Про це він розказав в ефірі одного з українських телеканалів, пише «НВ».

«Я думаю, за тиждень, за 10 днів це точно треба робити. Принаймні ми, як МОЗ, в змозі будемо це зробити. Так само, як про карантин вихідного дня, до впровадження його на засіданні уряду за тиждень до цього ми почали говорити, що у нас є така ініціатива і що ми хочемо її впровадити, з чим це пов’язано і що ми хочемо зробити», — зазначив Степанов.

Зазначається, що у комітеті Верховної Ради з питань освіти пообіцяли не закривати школи та дитсадки в разі введення локдауну.

Станом на 27 листопада в Україні зафіксовано черговий рекорд COVID-19 — 16 218 нових випадків за добу, загалом з початку пандемії захворіли — 693 407 осіб, 326 238 хворих одужали, померли — 11 909.

Як відомо, в Україні діє «карантин вихідного дня». Таким чином, з 00:00 суботи до 00:00 понеділка дозволено працювати лише: аптекам, ветеринарним аптекам, продуктовим магазинам, АЗС, СТО, фінансовим закладам, пошті, лікарням.

У кількох містах пройшли протести щодо цих обмежень. В свою чергу, премʼєр-міністр України Денис Шмигаль пообіцяв виплату компенсацій частини зарплат робітників у зв'язку з простоєм, програму з часткового безробіття та виплати на дітей для родин підприємців.

Нагадаємо, що через несприятливу епідеміологічну ситуацію Кабінет Міністрів ухвалив рішення про посилення карантинних обмежень в Україні. Уряд скасував поділ країни на зони та повернув загальнонаціональний карантин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ