Вступити до родини ATR

Ахтем Сеїтаблаєв став першим героєм проєкту про Крим у форматі VR

30 листопада 2020, 08:33
788

Український режисер кримськотатарського походження, актор театру і кіно Ахтем Сеїтаблаєв взяв участь у новому проєкті «Рідний Крим», створеному у форматі віртуальної реальності (VR), який запустив Український інститут спільно з Ukrainer.

Фото: Олег Переверзєв

Фото: Олег Переверзєв

Про це йдеться на сторінці Українського інституту у Facebook.

«Від початку окупації Криму Росією лише на материкову Україну виїхали близько 45 тисяч його мешканців. Серед них — тисячі тих, хто не має можливості повернутися до свого Криму. Режисер та актор театру і кіно, етнічний кримський татарин Ахтем Сеїтаблаєв народився у місті Янгіюль неподалік Ташкента в Узбекистані, куди його батьків, як і решту кримських татар, депортували з рідного Криму у травні 1944 року. Його родина повернулася додому лише на початку 90-х років, а згодом Ахтем через окупацію знову змушений був покинути свою рідну землю. Зараз він є одним із найуспішніших українських акторів та режисерів, а також директором «Кримського дому», — зазначають організатори проєкту.

Ахтем Сеїтаблаєв став першим серед героїв проєкту, учасники якого у VR окулярах будуть дивитися на важливі для них місця у Криму, ділитися своїми спогадами і пам’ятними історіями про рідний півострів.

«Дякую вам за емоціі, за роботу, за небайдужість», — висловив вдячність організаторам режисер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ