Вступити до родини ATR

Україна збирається накласти санкції на австрійське архітектурне бюро через проєкт у Криму

1 грудня 2020, 10:34
476

Україна серйозно вивчає питання введення санкцій щодо віденського архітектурного бюро «Coop Himmelblau» та його керівника Вольфа Прікса, що бере участь у флагманському проєкті Путіна в Криму зі спорудження оперного театру в окупованому Севастополі.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив посол України в Австрії Олександр Щерба.

«Вже певний час курсують чутки про участь архітектурного бюро «Coop Himmelblau» у флагманському проєкті Путіна в Криму — спорудженні оперного театру в окупованому Севастополі. На початку жовтня я подзвонив директору бюро Вольфу Пріксу і намагався переконати його не руйнувати свою репутацію участю в цій непрямій і водночас однозначній легітимізації анексії», — йдеться у повідомленні.

За словами посла, керівник «Coop Himmelblau» не прислухався до його аргументів, тому Україна вимушена розглянути питання введення санкцій.

«На нинішньому етапі, коли чутки жваво підтверджуються російськими ЗМІ, мені не лишається нічого іншого, як висловити жаль та повідомити архітектора Прікса, що Україна серйозно вивчає питання введення санкцій щодо нього та його бюро. Наші партнери по всьому світу будуть повідомлені, що колись респектабельне архітектурне бюро укладає нині сумнівні угоди з Путіним», — повідомив Олександр Щерба.

Нагадаємо, 12 червня 2019 року тодішній прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв підписав два розпорядження про створення в окупованому Севастополі двох установ культури «Севастопольського державного театру опери та балету» та «Академії хореографії».

Замовником виступає фонд «Національна культурна спадщина», підрядником — компанія «Стройгазмонтаж» — будівельник «Кримського мосту». Окрім того, в рамкаї проєкту окупанти планують побудувати великий музейний комплекс — філію найбільших музеїв Росії та музей оборони Севастополя 19411945 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ