Вступити до родини ATR

Кулеба про «Кримську платформу»: Туреччина стане надійним партнером

1 грудня 2020, 12:34
616

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба висловив вдячність Туреччині за підтримку територіальної цілісності України. Він впевнений, що Туреччина стане надійним партнером у роботі «Кримської платформи».

Про це він розповів в інтервʼю турецькій агенції «Anadolu».

«Ми вдячні Туреччині за послідовну і тверду підтримку територіальної цілісності і суверенітету України, а також за готовність президента Ердогана взаємодіяти з президентом України для вирішення питань, пов'язаних з цією ситуацією, з цим конфліктом, зокрема, коли мова йде про долю кримських татар, що живуть в Криму під російською окупацією», — сказав міністр.

Очільник МЗС впевнений, що Росія рано чи пізно звільнить окупований Крим. Він також нагадав про систематичні пригнічення РФ людей, які не згодні з окупацією півострова.

«Я абсолютно впевнений, що Росія зрештою піде з Криму, що Україна поверне свій суверенітет, кримські татари повернуться на півострів і будуть насолоджуватися життям на своїй рідній землі», — додав Кулеба.

Як повідомляв ATR.ua, 5 листопада, на брифінгу міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що перший саміт Кримської платформи відбудеться у травні 2021 року у Києві.

Нагадаємо, на початку червня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба оголосив, що Україна має намір створити міжнародну платформу для обговорення з партнерами деокупації Криму. За словами Еміне Джеппар, створення платформи має на меті «задати багаторівневу рамку, яка триматиме тему Криму на різних рівнях».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ