Вступити до родини ATR

Шмигаль відзначив взаємодію з Туреччиною щодо будівництва житла для кримських татар

1 грудня 2020, 13:42
695

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль відзначив започаткування взаємодії з Туреччиною в галузі будівництва житла для кримських татар, які були змушені залишити Крим у зв’язку з російською окупацією півострова.

Про це повідомляє пресслужба уряду України за результатами зустрічі Шмигаля з віце-президентом Туреччини Фуатом Октаєм.

«Наразі ми опрацьовуємо питання узгодження локацій будівництва житла та кількості квартир по кожній із них для підготовки фінальної версії відповідних Меморандуму та Угоди. Очікуємо якнайшвидшого узгодження їх текстів для початку реалізації цього важливого проекту», — наголосив Денис Шмигаль.

В свою чергу, Фуат Октай відзначив, що Туреччина підтримує суверенітет і територіальну цілісність України та не визнає окупації Криму.

Окрім того, в ході робочого візиту сторони обговорили спільні інвестиційні проекти та започаткування зони вільної торгівлі.

Як відомо, премʼєр-міністр України Денис Шмигаль перебуває у Туреччині з дводенним робочим візитом. Його супроводжують віцепрем’єр-міністр — міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський, міністр інфраструктури Владислав Криклій, перша заступниця міністра закордонних справи Еміне Джеппар, заступник міністра розвитку, економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Качка. Зокрема, 30 листопада в рамках робочого візиту до Турецької Республіки Денис Шмигаль провів зустріч із президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом. Сторони обговорили питання торгово-економічної та енергетичної співпраці, а також співпраці у сфері транспорту та оборонно-промислового комплексу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ