Вступити до родини ATR

Недім Усеінов: Мусульманська релігійна асоціація в Польщі повинна визнати, що Крим — це Україна

2 грудня 2020, 14:06
769

Член виконавчого комітету Всесвітнього конгресу кримських татар від Польщі Недім Усеінов отримав відповідь від Мусульманської релігійної асоціації щодо опублікованого календаря, у якому кримські мечеті позначені як частина Російської Федерації. У відповіді члени об’єднання не надали чіткої позиції щодо Криму.

Про це він повідомив ATR.ua

За словами Недіма Усеінова, після інциденту він намагався звʼязатися із муфтієм Польщі Томашем Міськевичем та представниками видавництва. Але ніхто не відповідав на його телефонні дзвінки. Сьогодні він отримав лист від Мусульманської релігійної асоціації Польщі, де не побачив чіткої позиції щодо Криму, яка б відповідала офіційній позиції Польщі та ЄС.

«Зокрема, там немає жодного слова або речення, де керівництво мусульманського об’єднання Польщі визнає, що Крим — це частина України, яка окупована Росією. Там навіть немає слова «Україна»», — обурився Усеінов.

Член виконавчого комітету Всесвітнього конгресу кримських татар від Польщі сказав, що готує заяву. Як йому стало відомо з власних джерел, ці «дефектні» календарі були розповсюджені по посольствах деяких країн у Польщі, в міжнародні та культурні організації.

«Я готую заяву спільно з Меджлісом кримськотатарського народу. Чіткою та однозначною вимогою є не тільки вилучити «дефектні» календарі, а й висловити однозначну позицію, з якою слідує, що Крим — це Україна, і Мусульманське релігійне обʼєднання визнає цей факт», — наголосив Усеінов.

Він зазначив, що перебуває на звʼязку із послом України в Польщі, але наразі все залежить від реакції обʼєднання мусульман Польщі.

Як повідомляв ATR.ua. Мусульманська релігійна асоціація в Польщі опублікувала календар на 2021 рік, у якому кримські мечеті відзначені як частина Російської Федерації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ