Вступити до родини ATR

Туреччина вітає створення української платформи з деокупації Криму

3 грудня 2020, 08:21
712

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час робочого візиту до Анкари зустрівся зі своїм турецьким колегою Мевлютом Чавушоглу, який зазначив, що Туреччина підтримує ініціативу Кримської платформи.

ФОТО: Twitter/Çavuşoğlu

ФОТО: Twitter/Çavuşoğlu

Про це на своїй сторінці у Twitter повідомив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу.

«Відбулася щира зустріч з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою. Будемо і надалі зміцнювати наші відносини, особливо у сфері військового співробітництва та оборонної промисловості. Ми вітаємо ініціативу «Кримська платформа», — написав Чавушоглу.

Кулеба, зі свого боку, розмістив у Facebook відеоролик, у якому розповів, що цього року відбудеться ще одна зустріч з Чавушоглу, але вже в онлайн-форматі.

«Радий анонсувати, що це був не останній контакт міністрів закордонних справ Україна та Туреччини, ми побачимося ще раз до кінця року, але цього разу вже в Україні. Мевлют Чавушоглу стане почесним гостем конференції послів, яка відбудеться в онлайн-режимі в цьому році», — розповів він.

Як повідомляв ATR.ua, 5 листопада, на брифінгу міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що перший саміт Кримської платформи відбудеться у травні 2021 року у Києві.

Нагадаємо, на початку червня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба оголосив, що Україна має намір створити міжнародну платформу для обговорення з партнерами деокупації Криму. За словами Еміне Джеппар, створення платформи має на меті «задати багаторівневу рамку, яка триматиме тему Криму на різних рівнях».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ