Вступити до родини ATR

У Верховній Раді України діятиме міжфракційне об’єднання «Кримська платформа»

3 грудня 2020, 12:50
966

У Верховній Раді України створили однойменне міжфракційне депутатське об’єднання «Кримська платформа». Співголовами об'єднання стали 5 народних депутатів.

Про це під час ранкового пленарного засідання повідомив спікер парламенту Дмитро Разумков, передає «Укрінформ».

«Відповідно до статті 60 регламенту Верховної Ради повідомляю про створення у Верховній Раді дев’ятого скликання міжфракційного депутатського об’єднання «Кримська платформа», — оголосив керівник парламенту.

Разумков зазначив, що до складу об'єднання «Кримська платформа» увійшли народні депутати Рустем Умєров (фракція «Голос»), Мустафа Джемілєв (фракція «Європейська солідарність»), Ахтем Чийгоз (фракція «Європейська солідарність»), Єлізавета Ясько (фракція «Слуга народу») та Вадим Галайчук (фракція «Слуга народу»).

Нагадаємо, у листопаді в ефірі телеканалу ATR народний депутат України від партії «Голос» Рустем Умєров заявив, що у Верховній Раді України працюватиме міжфракційне об’єднання, спрямоване на те, аби залучити народних депутатів до роботи платформи з деокупації півострова.

Як повідомляв ATR.ua, 5 листопада, на брифінгу міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що перший саміт Кримської платформи відбудеться у травні 2021 року у Києві. За словами Еміне Джеппар, створення платформи має на меті «задати багаторівневу рамку, яка триматиме тему Криму на різних рівнях».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ