Вступити до родини ATR

Третя бахчисарайська «справа про тероризм»: Сейтумерова конвоювали до Ростова-на-Дону

4 грудня 2020, 08:16
1154

Кримськотатарського активіста, фігуранта третьої бахчисарайської групи «справи про тероризм» Сейтумера Сейтумерова конвоювали у СІЗО-1 Ростова-на-Дону.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Про це повідомив адвокат Едем Семедляєв, передають активісти «Кримської солідарності».

«Доїхав він більш-менш нормально, відчуває себе задовільно. Зараз знаходиться у спецблоці. Чекає на судові засідання», — розповів захисник.

Раніше стало відомо, що окупанти також конвоювали у СІЗО-1 Ростова-на-Дону Рустема Сейтмеметова і його племінника Османа Сейтумерова. 

Як повідомляв ATR.ua, 6 листопада у Південному окружному військовому суді відбулося попереднє слухання по третій бахчисарайській «справі про так званий тероризм». Суд продовжив арешт кримськотатарським активістам на 6 місяців і призначив перше судове засідання по суті на 19 листопада. Однак суд відклав його через недоставлення підсудних. Наразі у Південному окружному військовому суді попередньо повідомляють про нову дату засідання у «справі» — 17 грудня 2020 року.

Нагадаємо, 11 березня 2020 року окупанти у Криму увірвалися з обшуками до будинків сімох кримських татар. Так звані «слідчі дії» були проведені у матері Сейтумера Сейтумерова — ведучого телеканалу ATR, Сейдамета Мустафаєва — стрімера «Кримської солідарності», Сейтумера Сейтумерова — історика, Шукрі Сейтумерова, Рустема Сейтмеметова, Амета Сулейманова і Айдера Сулейманова. Усім кримським татарам окупанти закидають участь у забороненій в РФ організації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ