Вступити до родини ATR

Данія закликала державу-окупанта звільнити Крим

4 грудня 2020, 11:19
742

Під час 27-ї Міністерської ради Організації з безпеки та співробітництва в Європі міністр закордонних справ Йеппе Кофод заявив, що Данія підтримує суверенітет і територіальну цілісність України і закликав Росію припинити окупацію Криму.

Про це повідомляє Укрінформ.

«Ми закликаємо Росію припинити незаконну анексію Криму. Ми нагадуємо всім учасникам, що Спеціальна моніторингова місія має отримувати безперешкодний доступ до всієї території України», — сказав Кофод.

Окрім того, очільник МЗС Данії вважає, що конфлікт на сході України є одним із найбільших викликів для безпеки.

«Данія підтримує повне виконання мінських угод, виступає за повне відновлення територіальної цілісності України», — наголосив Кофод.

Як відомо, раніше під час 27-ї міністерської ради Організації з безпеки та співробітництва в Європі міністр закордонних справ Іспанії Аранча Гонсалес Лая у своєму виступі заявила, що Іспанія завжди підтримувала суверенітет та територіальну цілісність України і закликала не забувати про окупацію Росією Криму та інтервенцію на Донбасі.

Нагадаємо, 3 грудня розпочалася дводенна 27-а міністерська рада Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ), яка через пандемію COVID-19 відбувається в режимі відеоконференції. Участь візьмуть близько 40 глав МЗС країн-учасниць ОБСЄ. Україну представляє міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ