Вступити до родини ATR

У Латвії правоохоронці провели обшуки через порушення «кримських» санкцій

4 грудня 2020, 13:28
844

Служба державної безпеки Латвії провела санкціоновані судом обшуки у справі, пов'язаній з порушенням міжнародних санкцій ЄС щодо Криму. У справі фігурують сім осіб.

Про це йдеться в заяві на сайті спецслужби.

«Інформація, отримана в ході розслідування, викликає підозри про передачу економічних ресурсів особі, яка підпадає під санкції Євросоюзу за дії, що підривають територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України», — пишуть у пресслужбі.

За повідомленням правоохоронців, процесуальні дії проводилися в рамках кримінальної справи, порушеної 16 січня 2020 року відповідно до частини першої статті 84 Кримінального кодексу (за порушення санкцій, накладених Організацією Об'єднаних Націй, Європейським союзом та іншими міжнародними організаціями, або національних санкцій, накладених Латвійською Республікою).

Зазначається, що під час процесуальних дій служба отримала великий обсяг інформації, зокрема, носії даних і документи. До осіб застосовані запобіжні заходи, не пов'язані з позбавленням волі, але не уточнюється які саме. Наразі служба утримується від подальших коментарів на час розслідування.

Нагадаємо, що військове вторгнення Росії до Криму почалося у лютому 2014 року. Озброєними людьми у камуфляжній формі були захоплені парламент і уряд Криму, держустанови, військові бази і аеропорт. 16 березня в Криму провели «референдум про приєднання Криму до Росії». Його Москва намагалася використати для виправдання окупації українського півострова. Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року. Щорічно 26 лютого в Україні відзначається День кримського спротиву російській окупації. 31 липня 2014 року — у відповідь на окупацію Криму та окремих регіонів Донбасу Росією — були запроваджені перші санкції проти РФ. Тепер ЄС і США системно продовжують економічні обмеження щодо країни-агресорки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ