Вступити до родини ATR

Конгрес США засудив затримання Росією активістів в окупованому Криму

7 грудня 2020, 07:54
525

Палата представників Конгресу США засудила практику незаконного, політично мотивованого позбавлення волі журналістів і активістів в окупованому Росією Криму.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група із посиланням на резолюцію палати представників Конгресу США.

«Список російських політв'язнів, складений правозахисним центром «Меморіал», включає журналістів, активістів громадянського суспільства, правозахисників, учасників мирних організацій і громадян України з окупованого Криму. Палата представників засуджує практику позбавлення волі за політичними мотивами Росією, яка порушує міжнародні зобов'язання країни в галузі прав людини і верховенства закону, і висловлює свою солідарність з усіма, хто незаконно позбавлений волі Російською Федерацією», — йдеться у резолюції.

Окрім того, цим документом усіх представників США закликають підіймати тему політв'язнів на переговорах з Росією, а також — застосовувати «акт Магнітського» або інші санкційні закони щодо тих, хто відповідальний за позбавлення волі людей за політичними мотивами в Росії і окупованому Криму.

Нагадаємо, раніше комітет у закордонних справах Європейського парламенту схвалив доповідь ЄП по Україні, у якій йдеться, зокрема, про наміри щодо збереження санкцій проти Росії і заклики до початку переговорів по деокупації Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ