Вступити до родини ATR

Разумков підписав закон про відновлення кримінальної відповідальності за брехню у деклараціях

7 грудня 2020, 14:21
537

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав закон, який відновлює кримінальну відповідальність за брехню у деклараціях. Документ переданий на підпис президенту Володимиру Зеленському.

Про це повідомляє пресслужба Верховної Ради України.

Згідно з повідомленням, Дмитро Разумков підписав закон України №4460-д «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення відповідальності за декларування недостовірної інформації та неподання суб'єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування».

Таким чином, якщо різниця між реальними доходами та задекларованими буде становити від 1,3 до 9 млн гривень (від 500 до 4000 прожиткових мінімумів), це каратиметься: штрафом від 2500 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 42,5 до 51 тисячі гривень) або громадськими роботами від 150 до 240 годин із позбавленням права обіймати певні посади на термін до трьох років.

Окрім того, умисне внесення неправдивих відомостей на понад 9 млн гривень (від 4 тисяч прожиткових мінімумів) каратиметься: штрафом від 3 до 5 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 51 до 85 тисяч грн) або громадськими роботами від 150 до 240 годин, або обмеженням волі на строк до двох років із позбавленням права обіймати певні посади.

Умисне неподання декларації також карається штрафом від 2,5 до 3 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами від 150 до 240 годин із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ