Вступити до родини ATR

Хворого політв’язня у СІЗО «лікують» парацетамолом

9 грудня 2020, 07:37
516

Політв’язень, фігурант третьої бахчисарайської «справи про тероризм» Осман Сейтумеров під час етапу до СІЗО-1 Ростова-на-Дону захворів, однак належного лікування у медико-санітарній частині ізолятора йому не надається.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Про це повідомив адвокат Сіяр Панич, передають активісти «Кримської солідарності».

«Осман та інші обвинувачені по цій групі були доставлені поїздом. Шляхом усі вони захворіли на ГРВІ. Що це конкретно — неясно, тому що обстеження ніхто їм не робив, ліки не надавалися, тільки «Парацетамол». На момент мого відвідування стан його трохи покращився. Температури не було, але був кашель, сильний нежить, лікування в СІЗО не проводиться», —  розповів адвокат.

За словами самого Сейтумерова, він вже переведений зі спецблоку в загальну камеру. Щодо режиму утримання скарг адвокат не почув.

«Зараз у нього все є: і продукти харчування, і особисті речі. Просив всім подякувати за підтримку», — передає слова свого підзахисного Панич.

Раніше стало відомо, що окупанти конвоювали у СІЗО-1 Ростова-на-Дону Рустема Сейтмеметова та його племінника Османа Сейтумерова. 

Як повідомляв ATR.ua, 6 листопада у Південному окружному військовому суді відбулося попереднє слухання по третій бахчисарайській «справі про так званий тероризм». Суд продовжив арешт кримськотатарським активістам на 6 місяців і призначив перше судове засідання по суті на 19 листопада. Однак суд відклав його через недоставлення підсудних. Наразі у Південному окружному військовому суді попередньо повідомляють про нову дату засідання у «справі» — 17 грудня 2020 року.

Нагадаємо, 11 березня 2020 року окупанти у Криму увірвалися з обшуками до будинків сімох кримських татар. Так звані «слідчі дії» були проведені у матері Сейтумера Сейтумерова — ведучого телеканалу ATR, Сейдамета Мустафаєва — стрімера «Кримської солідарності», Сейтумера Сейтумерова — історика, Шукрі Сейтумерова, Рустема Сейтмеметова, Амета Сулейманова і Айдера Сулейманова. Усім кримським татарам окупанти закидають участь у забороненій в РФ організації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ