Вступити до родини ATR

Іран відкликав пропозицію щодо виплат сім’ям загиблих в авіакатастрофі літака МАУ

9 грудня 2020, 13:09
616

Іран відкликав свою пропозицію щодо виплат сім'ям загиблих в авіакатастрофі літака МАУ, кошти на компенсації хотіли виділити із фонду нацрозвитку Ірану.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ України та керівник української групи переговорників з Іраном Євген Єнін, повідомляє «Громадське».

«За моєю інформацією уряд вже відкликав цю пропозицію, оскільки передбачалось, що 200 мільйонів будуть виділені саме з фонду національного розвитку, що спричинило серйозні внутрішні дискусії в іранському суспільстві. Але ми вітатимемо плани іранського уряду зарезервувати певну суму коштів у бюджеті для виплати компенсацій», — сказав Єнін.

За його словами, переговори з іранською стороною про розмір компенсацій поки не розпочинали. Позиція України виходить з того, що рівень компенсації значною мірою залежатиме від обставин катастрофи і від рівня співпраці та забезпечення об’єктивного і неупередженого розслідування катастрофи.

Нагадаємо, український літак авіакомпанії МАУ, який слідував рейсом Тегеран — Київ, зазнав аварії вранці 8 січня біля міжнародного аеропорту імені імама Хомейні. Всі, хто був на борту літака (176 осіб), загинули. Пізніше стало відомо, що на борту літака, що зазнав катастрофи в Ірані, було 11 громадян України: 2 пасажирів і 9 членів екіпажу. 11 січня іранська влада заявила, що літак Boeing 737-800 авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» «ненавмисно» збила іранська ракета. Українське слідство досі не отримало обіцяних Іраном матеріалів та доказів щодо розслідування авіакатастрофи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ