Вступити до родини ATR

Власниця Stolitsa Grouр захоплює ринок у Києві через «чорного» нотаріуса

13 грудня 2020, 17:00
928

Власниця компанії-забудовника Stolitsa Group Влада Молчанова захоплює ринок «Столичний» за допомогою «чорного» нотаріуса.

ФОТО: The Village Україна

ФОТО: The Village Україна

Про це повідомили на сайті ринку.

«Сьогодні, 12 грудня, о 8 годині ранку «працівники» Влади Молчанової (власниці «Столиця Груп») за змовою з «чорним» нотаріусом Барамія Н.Г. (Київ, вул. Дегтярівська, 28, кв. 62) змінили учасника підприємства ТОВ «Аграрний маркетинговий центр», якому належить 77,5% ТОВ «РСГП «Столичний». Отже, найближчим часом Влада Молчанова готує рейдерське захоплення Ринку «Столичний»», — йдеться у повідомлені.

Відомо, що Влада Молчанова є міноритарним акціонером ринку. Розмір її пакета акцій не дозволяє безпосередньо брати участь в управлінні компанією. Незважаючи на це, Молчанова з 2011-го по 2019-й через свого директора ринку Олексія Чумака управляла ринком. За цей час власник 78,5% акцій ринку Олександр Стельмах не отримав ні копійки дивідендів. Тоді він вирішив провести аудит і замінити керівництво.

З'ясувалося, що Молчанова завищувала вартість будівництва ринку. Так на установку ангарів витрачалося 1400 доларів США за 1 квадратний метр, в той час як його реальна вартість була всього 400 доларів США. Побудовано ж було 24 тисячі квадратних метрів.

За інформацією нової адміністрації ринку «Столичного», Молчанова щорічно виводила з компанії до 3 млн доларів на рік, перетворюючи успішне підприємство в боржника. Накопичивши борги, Молчанова заклала майно ринку афілійованої з нею компанії за заниженою ціною. А в судах намагалася домогтися визнання ринку банкрутом. Водночас, за 10 місяців роботи нової адміністрації доходи ринку збільшилися на 23%. Операційний прибуток зріс у 6,5 разів. За словами представників Олександра Стельмаха, не добившись банкрутства і скупки ринку задешево, Влада Молчанова через «чорного» нотаріуса Ніно Барамії уклала фіктивну угоду купівлі-продажу. Нібито Олександр Стельмах продав свою частку якомусь Горбачу. Сталося це у суботу 12 грудня о 8 ранку. Окрім того, в цей же день, тільки вже о 19 годині, нотаріус зареєструвала ще одну угоду. Горбач передав частину своїх акцій кіпрської офшорної компанії. Олександр Стельмах заявляє, що на угоді не був присутній. Він знаходиться на лікарняному, після перенесеного COVID-19. Його представники звернулися в поліцію із заявою про підробку документів. Такі ж скарги відправлені в міністерство юстиції і антирейдерську комісію. Співробітники ринку впевнені, що Молчанової цікавий не ринок, а земля, на якій він розташований, площа якої складає 160 гектарів. Вона як власниця компанії Stolitsa Group хоче забудувати їх висотками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ