Вступити до родини ATR

Ще один рік в окупації: вал адміністративних «справ» на «неугодних» імамів, «мечеть-спортзал», тиск силовиків на близьких політв'язнів

13 грудня 2020, 17:26
583

У 2020 році окупанти посилили тиск на «неугодних» імамів за, нібито, незаконну місіонерську діяльність за сфабрикованими адміністративними «справами».

Про це 13 грудня під час онлайн зустрічі ГО «Кримська солідарність» повідомив адвокат Еміль Курбедінов.

«Цього року у нас з'явився вал адміністративних справ на «неугодних» імамів мечетей за нібито незаконну місіонерську діяльність», — сказав адвокат.

Він також згадав незаконну перереєстрацію будівлі мечеті у Совєтському районі в спортзал.

«Ми в цьому місяці втратили одну мечеть у Совєтському районі. Її на папері перетворили на спортзал, про це йшлося в останній доповіді ООН», — додав Курбедінов.

Адвокат висловив занепокоєння щодо зростання кількості кримінальних та адміністративних переслідувань з політичних мотивів, «з мотивів неприкритої національної та релігійної неприязні».

«Росія та її спецслужби і правоохоронці нічого не зробили, аби знайти і притягти тих, хто викрадав наших співвітчизників: хто вбив Решата Аметова, хто катував Рената Параламова та інших, хто запроваджує немислимі експертизи та обмовлює під псевдонімами, масками прихованих свідків наш народ», — резюмував адвокат.

Нагадаємо, що військове вторгнення Росії до Криму почалося в лютому 2014 року. Озброєними людьми у камуфляжній формі були захоплені парламент і уряд Криму, держустанови, військові бази і аеропорт. 16 березня в Криму провели «референдум про приєднання Криму до Росії». Його Москва намагалася використати для виправдання окупації українського півострова. Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року. Щорічно 26 лютого в Україні відзначається День кримського спротиву російській окупації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ