Вступити до родини ATR

Білогірська «справа про тероризм»: в порушення норм КПК РФ судді згорнуть процес

14 грудня 2020, 18:57
756

У понеділок, 14 грудня на засіданні Південного окружного військового суду у Ростові-на-Дону, за допомогою відео-зв’язку відбувся допит свідків сторони захисту щодо білогірської «справи про тероризм».

ФОТО: скріншот відео ГО «КС»

ФОТО: скріншот відео ГО «КС»

«Вкрадено багато часу (у сторони захисту — ред.) для вивчення доказів. Спочатку один суддя захворів, потім другий. Потім нам кажуть: завтра вам день і 17 числа, тобто в четвер, ви і ваші підзахисні повинні бути готові. І швиденько, у цьому році, ми повинні закінчити. Але припускаємо, що судді з порушенням норм КПК згорнуть цей процес. Природно, ніхто не згадає, що вони самі, вибачте за сленг, з'їли ці кілька місяців», —  сказав адвокат Олександр Стасюк в коментарі для сайту телеканалу ATR.

Він також додав, що адвокати не мають змоги поспілкуватися з підзахисними навіть в рамках підготовки до дебатів, що також порушує право політв'язнів на захист.

Нагадаємо, 10 червня 2019 року біля в’їзду на «Керченський міст» окупанти зупинили автомобіль з родичами кримськотатарських політв’язнів, які прямували у Ростов-на-Дону на суди. Тоді «правоохоронці» затримали Енвера Омерова. Пізніше стало відомо, що у цей час обшуки проводилися ще у кількох будинках кримських татар в окупованому Криму. У той день окупанти також затримали Айдера Джаппарова та сина Енвера Омерова — Ризу Омерова. Кримських татар звинуватили у причетності до «терористичної» організації. Згодом усіх незаконно етапували до РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ