Вступити до родини ATR

Колегія виборників проголосувала: Джо Байден здобув перемогу на президентських виборах в США

15 грудня 2020, 06:43
685

Згідно з оголошеними результатами голосування Колегії виборників, перемогу на президентських виборах в США здобув кандидат в президенти від Демократичної партії Джо Байден.

Про це повідомляє Голос Америки.

У штатах, де республіканці намагалися оскаржити підсумки голосування, що відбулося 3 листопада (Арізона, Вісконсін, Джорджія, Пенсільванія, Невада), виборники проголосували за Джо Байдена і кандидата у віцепрезиденти Камалу Харріс. У ще одному спірному штаті, Мічигані, голосування виборників пройшло за закритими дверима.

Перемога Байдена була визначена після формального голосування 55 виборників у Каліфорнії. Перед процедурою оголосили, що всі вони відповідно до результатів народного волевиявлення в штаті зобов'язані підтримати Байдена і кандидата на пост віцепрезидента Камалу Харріс. Велика кількість виборників були в масках з логотипом виборчої кампанії демократів, а також іменами Байдена та Харріс.

Очікується, що члени Конгресу підтвердять голосування Колегії виборників 6 січня, а 20 січня Байден буде приведений до присяги як 46-й президент.

Нагадаємо, в США проходить голосування Колегії виборників, яке повинно остаточно визначити переможця президентських виборів 2020 року. Склад Колегії визначає влада штатів, згідно з результатами загального голосування, підведення офіційних підсумків якого завершилося тиждень тому. Нагадаємо, голоси розподілилися наступним чином: 306 — за Джо Байдена, 232 —  за Дональда Трампа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ