Вступити до родини ATR

Політв'язень Джаппаров потребує хірургічного втручання для усунення гнійного запалення

15 грудня 2020, 13:19
872

Стан здоров'я політв'язня, фігуранта «справи про тероризм» (білогірська група) Айдера Джаппарова в умовах СІЗО погіршився через розвинене гнійне стафілококове запалення на руці, лікування якого вимагає, за його словами, хірургічного втручання.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Про це повідомив його адвокат Олександр Стасюк, передає ГО «Кримська солідарність» у Facebook.

За словами захисника, через нездужання Джаппаров відмовився покидати камеру СІЗО для участі у засіданні Південного військового окружного суду за сфабрикованою окупантами щодо нього, Ризи Омерова та Енвера Омерова кримінальною «справою про тероризм», а заплановане засідання не відбулося.

«Уже три тижні він мучиться. Йому колють антибактеріальні і протизапальні препарати. Він сказав, що написав заяву в адміністрацію СІЗО, щоб його вивезли за межі ізолятора до медсанчастини, щоб було проведене хірургічне втручання, тому що палець продовжує наривати. Айдер Джаппаров не зміг бути присутнім і відмовився виходити з камери через погане самопочуття», — розповів Стасюк.

Раніше Джаппаров інформував суд про проблеми з тиском і запаленням на руці.

Нагадаємо, 10 червня 2019 року біля в’їзду на «Керченський міст» окупанти зупинили автомобіль з родичами кримськотатарських політв’язнів, які прямували у Ростов-на-Дону на суди. Тоді «правоохоронці» затримали Енвера Омерова. Пізніше стало відомо, що у цей час обшуки проводилися ще у кількох будинках кримських татар в окупованому Криму. У той день окупанти також затримали Айдера Джаппарова та сина Енвера Омерова — Ризу Омерова. Кримських татар звинуватили у причетності до «терористичної» організації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ