Вступити до родини ATR

Активіст Котов на свободі: співробітники колонії пригрозили викликати спецназ через зустрічаючих — адвокат

17 грудня 2020, 10:34
1009

У середу, 16 грудня, на свободу вийшов активіст Костянтин Котов, якого було засуджено за «дадінською статтею» за неодноразове порушення правил проведення мітингів. Він перебував у виправній колонії міста Покров Володимирської області півтора року.

ФОТО: memohrc.org

ФОТО: memohrc.org

Про звільнення Котова розповіла його адвокат Марія Ейсмонт у програмі «BUGUN» на телеканалі ATR.

«Зазвичай звільняють з 11 до 12 години дня. Однак, його підняли до підйому і виштовхали з-за воріт колонії. Перші місяці його перебування там не були простими. У підсумку, Костя впорався і вийшов незламаним. Його не били і не катували, але психологічний тиск чинився, а потім ми зі співробітниками колонії прийшли до спільного висновку, що краще його залишити в спокої. За словами Кості, останні місяці було набагато легше», — розповіла Ейсмонт.

Вона зазначила, що на виході з колонії Котова зустрічали рідні, небайдужі та колишні політв’язні, а співробітники колонії пригрозили, що якщо зустрічаючі не поїдуть — вони викличуть спецназ.

«Зараз у нього плани відпочити, поправити здоров'я, поспілкуватися з рідними. Він сказав, що правозахист залишиться його справою», — резюмувала Ейсмонт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ