Вступити до родини ATR

«У Кремлі не очікували, що я залишу великий бізнес на користь порятунку телеканалу»: інтерв'ю Іслямова для Prague Production Studio

17 грудня 2020, 14:00
1454

На початку 2014 року, коли влада РФ запустили процес військової окупації Криму, з Кремля на адресу кримськотатарського істеблішменту надходили найщедріші пропозиції в обмін на демонстрацію лояльного ставлення.

Про це розповів віцепрезидент всесвітнього конгресу кримських татар, власник телеканалу ATR Ленур Іслямов в інтерв'ю Інні Курочкіній — директорці NEP Prague Production Studio.

«Мені пропонували, щоб я віддав половину телеканалу або Аксьонову, або комусь з його людей, щоб написав листа з каяттям, мовляв чолом б'ю, грішний. Я, звісно, нічого писати не став», —  сказав Іслямов.

За його словами, це було досить несподівано, адже до цього він не стикався з проявом тиску влади РФ на свій бізнес. Але тоді Кремль не міг ігнорувати кримськотатарські медіа та запропонував мільярди за розподіл контролю над телеканалом ATR, та російський прапор на його будівлі.

«Це (тиск влади — ред.) було з великими компаніями у Москві. Як з ЮКОСом сталося, але це все-таки, гігантська бізнес-історія. Де кримськотатарський телеканал у Криму, а де ЮКОС», — говорить бізнесмен.

За словами Іслямова, як тільки він озвучив свою відмову від пропозиції продати телеканал ATR, влада направила свої дії на знищення його бізнес-діяльності. Детальніше дивіться у повній версії інтерв'ю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ