Вступити до родини ATR

«Суд» відмовив політв'язню Муртазі у продовженні терміну ознайомлення з матеріалами «справи»: вже завтра він може отримати обвинувальний висновок — адвокат

17 грудня 2020, 15:21
874

У четвер, 17 грудня, так званий «Верховний суд» окупованого РФ Криму залишив у силі рішення, що обмежує політв'язня Сейрана Муртазу та його захисника Айдера Азаматова у термінах для належного ознайомлення з матеріалами сфабрикованої другої сімферопольської «справи про тероризм».

ФОТО: Крымская солидарность

ФОТО: Крымская солидарность

Про це у коментарі для сайту телеканалу ATR розповів адвокат Айдер Азаматов.

«Ми затягли терміни, тому що технічно і фізично не можливо було ознайомитися з такою кількістю матеріалів «кримінальної справи» у такий обмежений «судом» термін. У «справі» проходять 29 осіб, 23 з них затримані», — сказав адвокат.

За його словами, процедура ознайомлення (озвучування тексту з матеріалів «кримінальної справи» обвинуваченим — ред.) відбувалася для всіх в однаковий час та в одному приміщенні.

«Комусь вистачило часу зачитати і хоча б якось ознайомитися, а хтось не встиг. Ми висловили позицію про те, що постанова «суду» була передчасною», — додав захисник.

Адвокат уточнив, що з 57 томів «справи» Сейран Муртаза був ознайомлений лише з 39 томами. Захист — з 29. За його словами, у політв'язня не було можливості ознайомитися з медіа-файлами і речовими доказами у встановлений «судом» термін. Він додав, що Муртаза нагадав «суду» про своє прохання продовжити період ознайомлення до 30 листопада.

«Суд прийняв рішення залишити попередній термін ознайомлення з матеріалами «справи» до 20 листопада і, ймовірно, що вже завтра він отримає обвинувальний висновок, а «справа» буде передана до ростовського окружного військового суду», — резюмував адвокат.

Як відомо, внаслідок облави ФСБ на кримських татар у Криму 27 березня були затримані 20 осіб за підозрою у «причетності до терористичної організації». 28 березня стало відомо про затримання в Ростові-на-Дону ще трьох кримських татар, в чиїх будинках на півострові окупанти напередодні провели обшуки. Пізніше «Київський райсуд» Сімферополя заарештував усіх 23 кримських татар. Багатьох політв'язнів етапували в РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ