Вступити до родини ATR

Спочатку обнадіяли, а потім вигнали на вулицю: пристави ростовського суду погрожували адмінпротоколами через присутність родичів на території

17 грудня 2020, 16:20
991

Рідним та близьким політв'язнів силовики не дозволили перебувати навіть на території Південного окружного військового суду у Ростові-на-Дону, де сьогодні проходили засідання у сфабрикованих «кримінальних справах» щодо незаконно обвинувачених у тероризмі кримських татар третьої бахчисарайської групи.

ФОТО: Крымская солидарность

ФОТО: Крымская солидарность

Про це повідомили представники рідних та близьких у коментарі для сайту телеканалу ATR.

 «Співробітник суду почав погрожувати складанням адміністративних протоколів. Я вважаю — це знущання: серед нас жінки, люди похилого віку. На вулиці холодно, ми подолали таку відстань, щоб побачити та підтримати наших рідних. Виходить, що наше право побачити близьких, яких огульно звинувачують зараз у будівлі суду, порушене», — сказав рідний брат політв'язнів Османа та Сейтумера Сейтумерова.

За словами родичів, які приїхали на суд, спочатку пристави обнадіяли їх можливим дозволом присутності у залі судового засідання. Однак, згодом співробітник суду сказав, що через заходи протидії поширенню коронавірусної інфекції, до судової зали можуть пройти лише адвокати.

Як повідомляв ATR.ua, 6 листопада у Південному окружному військовому суді відбулося попереднє слухання по третій бахчисарайській «справі про так званий тероризм». Суд продовжив арешт кримськотатарським активістам на 6 місяців і призначив перше судове засідання по суті на 19 листопада. Однак суд відклав його через недоставлення підсудних. Згодом у Південному окружному військовому суді повідомили про нову дату засідання у «справі» — 17 грудня 2020 року.

Нагадаємо, 11 березня 2020 року окупанти у Криму увірвалися з обшуками до будинків сімох кримських татар. Так звані «слідчі дії» були проведені у матері Сейтумера Сейтумерова — ведучого телеканалу ATR, Сейдамета Мустафаєва — стрімера «Кримської солідарності», Сейтумера Сейтумерова — історика, Шукрі Сейтумерова, Рустема Сейтмеметова, Амета Сулейманова і Айдера Сулейманова. Усім кримським татарам окупанти закидають участь у забороненій в РФ організації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ