Вступити до родини ATR

Імперії недовговічні і розпадаються, а ми маємо бути підготовленими до повернення окупованих територій — Семенюк

18 грудня 2020, 09:25
1012

Говорити про Крим потрібно у стратегічних цілях, адже якщо Україна перестане порушувати питання Криму на міжнародних майданчиках, про півострів ніхто не згадає.

Таку думку висловив український журналіст, оглядач міжнародної політики, експерт з масмедійних комунікацій Тарас Семенюк у програмі BUGUN на телеканалі ATR.

«Якщо ми перестанемо говорити про Крим — ніхто не згадає. Говорити про Крим потрібно насамперед у стратегічних цілях. Ми повинні бути готовими як юридично, так і аргументовано, до того, що настане момент повернути тимчасово окупований РФ Крим», — сказав Семенюк.

За його словами, цей момент може настати, адже історія показує — імперії не довговічні і розпадаються, а Крим і Донбас — це абсолютно різні «кейси».

«В цілому, це територія України. Але підходи в питаннях вирішення проблеми — це абсолютно дві різні стратегії. Крим — це більш довгострокове питання», — резюмував експерт.

Нагадаємо, що військове вторгнення Росії до Криму почалося в лютому 2014 року. Озброєними людьми у камуфляжній формі були захоплені парламент і уряд Криму, держустанови, військові бази і аеропорт. 16 березня в Криму провели «референдум про приєднання Криму до Росії». Його Москва намагалася використати для виправдання окупації українського півострова. Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року. Щорічно 26 лютого в Україні відзначається День кримського спротиву російській окупації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ