Вступити до родини ATR

Роль та ефективність Кримської платформи: експерт закликав не чекати проривних стратегій

18 грудня 2020, 09:40
800

Говорячи про роль та ефективність Кримської платформи, українці повинні розуміти — в наших реаліях не варто очікувати якихось проривних стратегій.

Таку думку висловив український журналіст, оглядач міжнародної політики, експерт з масмедійних комунікацій Тарас Семенюк у програмі BUGUN на телеканалі ATR.

«Обговорювати Крим без участі РФ — це гра в одні ворота. Очевидно, що тут не варто очікувати якихось проривних стратегій. Виходячи з наших реалій, потрібно бути готовими до того, що Кримська платформа швидше за все буде інформаційним майданчиком, де можуть збиратися дипломати та інші експерти, які буду постійно сигналізувати», — сказав журналіст.

 За його словами, до роботи у платформі необхідно залучати міжнародні організації, що працюють у сфері захисту прав людини, зокрема, «Червоний хрест». Також необхідно виробити стратегію моніторингу ситуації в окупованому РФ Криму.

«І постійно говорити про це, на усіх можливих майданчиках. Ця платформа повинна стати джерелом інформації про те, що насправді відбувається у Криму, що Крим перетворився на закриту фортецю, яка напхана зброєю, зокрема і ядерною», — резюмував Семенюк.

Як повідомляв ATR.ua, 5 листопада, на брифінгу міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що перший саміт Кримської платформи відбудеться у травні 2021 року у Києві. За словами Еміне Джеппар, створення платформи має на меті «задати багаторівневу рамку, яка триматиме тему Криму на різних рівнях».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ