Вступити до родини ATR

NATO: «парасолька безпеки», а політики вводили українців в оману з початку 90-х — Таран

18 грудня 2020, 11:29
983

Українські політики з моменту незалежності України і в подальшому озвучували населенню помилкову тезу про те, що там, «де НАТО — там агресія», а нашим союзником є РФ. Якби вони поширювали протилежне твердження, у нас би не було окупованих територій.

Про це заявив український політолог Сергій Таран у програмі BUGUN на телеканалі ATR.

«Нам дуже довго розповідали з моменту незалежності України про те, що НАТО — це агресивний блок. Пам'ятаєте, як на усіх телеекранах миготіли особи Медведчука, Кравчука, які створили політичний блок «НеТак», та й з усіх екранів розповідали, що там, де НАТО — там агресія, а нам потрібно дружити з Росією, тому що вона є нашим другом», — нагадав експерт.

За словами політолога, такими заявами ці політики вводили в оману населення.

«Тому що ті країни, які встигли вступити в НАТО, з початку 90-х, з початку розвалу СРСР цілеспрямовано йшли в НАТО, і їх там чекали, тому що вони показували, що готові бути членом блоку — вони зараз мають мир, у них немає окупованих територій», — зауважив Таран.

Він додав, що ці країни провели масштабні реформи і тепер «це інші країни».

«Порівняйте Польщу, Чехію і навіть Румунію 90-х і зараз — це різні країни. А «парасольку безпеки» (від агресії та впливу РФ — ред.) їм забезпечив військово-політичний блок», — наголосив політолог.

Експерт переконаний, що якби українці, починаючи з 90-х, постійного говорили про те, що готові вступити в НАТО, то зараз мали б зовсім іншу ситуацію.

«Після «Помаранчевої революції» у нашої країни був шанс: НАТО готове було надати Україні ПДЧ. На превеликий жаль, українські політики тоді пересварилися один з одним, а ми не отримали ПДЧ», — резюмував Таран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ