Вступити до родини ATR

Очільник окупаційної організації у Криму втратив нерухомість на Херсонщині: Німетуллаєва позбавили 10 га рекреаційного призначення

18 грудня 2020, 12:26
1369

Господарський суд Херсонської області ухвалив рішення розірвати договір із приватним підприємством «Чонгар» на оренду земельної ділянки на території Стрілківської сільради Генічеського району.

Про це повідомляє пресслужба Асоціації реінтеграції Криму.

«За систематичне порушення умов орендного договору Господарський суд Херсонської області ухвалив рішення розірвати договір оренди земельної ділянки рекреаційного призначення площею 10 га вартістю майже 6 млн грн, розташованої на території Стрілківської сільради Генічеського району з приватним підприємством «Чонгар»»,  йдеться у повідомленні.

Видання уточнює, що «засновником ПП «Чонгар» є колаборант Сейтумер Німетуллаєв, який у 2014 році виїхав з Херсонщини до тимчасово окупованого Росією Криму, де очолив одну з прокремлівських організацій».

«Договір оренди цієї ділянки був укладений ще у 2008 році терміном на 49 років із райдержадміністрацією. Однак, упродовж тривалого часу орендар не платив за користування нею. Це призвело до систематичного порушення істотних умов договору, а також недоотримання бюджетом Стрілківської сільради майже 250 тис. грн», — пише видання.

Окрім того, зазначається, що Німетуллаєв перебуває у розшуку через посягання на територіальну цілісність України, його також підозрюють у зловживанні владою у часи, коли він очолював Генічеську РДА.

«Разом з тим, його звинувачують у незаконній передачі у 2011 році без аукціону понад 1000 га сільгоспугідь в користування підприємству, що очолювала його дружина Надіє і завданні збитків на мільйони гривень», — додають в Асоціації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ